Selectiedag 27 juni

 

Dinsdag 27 juni:

09.00: Joop van Uytert - Van Heemstraweg 6, Heerewaarden

14.00: Van Bommel – Lieshoutseweg 70, Aarle Rixtel

17.30: Stal Horsemanship - Rollerweg 68, Oud Gastel

Lees meer... →
24 juni 2017

VWAV Fokdag nieuwe stijl ook selectiemoment!

De VWAV fokdag is tevens een selectiemoment voor uw rijpaardveulen! Let op: het adres is Stardam 1 te Asperen. 

VWAV poster 2017

Lees meer... →
17 juni 2017

Ibiza heeft 1e veilingtopper te pakken

De door Luc Boogert uit Winterswijk gefokte Ibiza (Desperado x Jazz) was in 2013 de absolute veilingtopper en bracht een recordprijs op. De hengst maakte de verwachtingen waar en werd goedgekeurd bij Hannover en Oldenburg Verband in Duitsland. Menig fokker raakte in de ban van de indrukwekkende voshengst die zijn talent bewees in meerdere hengsten aanlegtesten, daardoor dekte hij vorig jaar direct 185 merries. Uit zijn eerste jaargang heeft hij nu een veilingtopper te pakken. Idrissimo (mv. Belissimo M) was op de Oldenburger Mixed Sales in Vechta het op een na duurste veulen en bracht 28.000 euro op. Het hengstveulen werd aangekocht door een Oekraïense stal.

VIDEO

Idrissimo v.Ibiza

Lees meer... →
07 juni 2017

Route selectiedagen 2017

 SELECTIEDAGEN 2017 : 
(tijden worden enkele dagen van tevoren bekend gemaakt)

ZUIDEN Dinsdag 6 juni:

09.00: Frank Koster – Kelderweg 5, Wehl

10.30: De Radstake – Twenteroute 8, Heelweg

12.00: RSC De Drie Linden – Zevenhuis 32, Zeeland (NB)

13.00Hengstenhouderij Van Bommel – Lieshoutseweg 70, Aarle-Rixtel

14.00: adressen Veghel

 

 NOORDEN Woensdag 7 juni:

12.00: Rikus Veninga – Hoofdweg 7, Stuifzand

14.45: Stal 83, Klaas Buist – Oudeweg 53, Nuis

15.30: Sietse van Dellen – Parkweg 9, Opende


17.30: VDL Stud – Beasterdyk 14, Bears

 

 ACHTERHOEK Maandag 12 juni:

09.00: Enterbrook – Wolvesweg 2-4, Enter

10.00: De Watermolen – Watermolenweg 5, (navigatie:Korenmolenweg) Haaksbergen

11.15: Team Nijhof – Kulsdom 9-11, Geesteren

14.30: Zwartjens – Heinoseweg 9, Raalte

 

MIDDEN Woensdag 14 juni:

09.30: Lauw van Vliet – Lage Dijk Noord 28, IJsselstein

11.15: De Dalhoeve – Weteringstraat 4, Wamel

13.00: Gebr. Van Manen – Zuiderkade 41, Ede

15.00: Brinkman – Rijksstraatweg 183, Twello

16.00: Van Norel – Kazerweg 2, Wapenveld

 

 Zaterdag 24 juni:

 VWAV Fokdag – Stardam 1, Asperen

 

Dinsdag 27 juni:

09.00: Joop van Uytert - Van Heemstraweg 6, Heerewaarden

14.00: Van Bommel – Lieshoutseweg 70, Aarle Rixtel

17.30: Stal Horsemanship - Rollerweg 68, Oud Gastel

Lees meer... →
03 juni 2017

JongKWPN'er-leden: loop mee met de selectiedagen!

Facebooklogo-jong-KWPN-DEF-rwb

Veulenveiling Midden-Nederland veilt ieder jaar kwaliteitsvolle spring- en dressuurveulens die afstammen uit de meest interessante bloedlijnen, maar ook overtuigen in hun bewegingen en exterieur. Een zeer deskundige en ervaren commissie beoordeelt

ieder jaar een groot aanbod van meer dan 400 veulens en selecteert hiervan alleen de toppers.  Wil jij ook eens zien hoe deze selectiedagen in zijn werk gaan en hoe een veilingorganisatie nu zijn collectie samenstelt? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef je snel op voor een selectiedag naar keuze. Geef aan waarom jij dit niet wilt missen en word één van de JongKWPN commissieleden voor 1 dag! a

Traditiegetrouw vindt de veiling plaats op de eerste woensdag van september op de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren. JongKWPN-leden genieten altijd gratis entrée. Wil jij zelf een fokproduct opgeven voor de selectiedagen? Doe dit gemakkelijk online via www.veulen-veiling.nl. Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! 

Bekijk hier het overzicht van de selectiedagen! 

Lees meer... →
01 mei 2017

Selectiedagen 2017 bekend

Wordt uw topper de smaakmaker van Veulenveiling Midden-Nederland?

Grote belangstelling zorgde voor gezellig drukke tribunes en volle VIP-loges tijdens de veiling van 2016. Daarnaast werd de veiling in meer dan 20 landen gevolgd via de livestream. De veilingcollectie was om van te watertanden en het groot aantal kopers was dan ook zeer passend bij de kwaliteit. Het resultaat was opnieuw een forse stijging in de gemiddelde prijs ten opzichte van de voorgaande editie. De zwarte blikvanger Legend (v.El Capone, f:T.B. Hassink uit Zeewolde) werd afgeslagen voor 27.000 euro en werd daarmee de veilingtopper.

In 2017 kenden verschillende voormalige veilingveulens al successen in de sport en fokkerij...

Lees hier verder en bekijk hier de SELECTIEDATA en routes! 

56b  El Capone x Painted Black
Veilingtopper Veulenveiling Midden-Nederland 2017: Legend (v.El Capone) 

Lees meer... →
26 apr 2017

Selectiecommissie voortvarend van start

De selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland heeft de eerste veulens al geselecteerd! Onder andere een merrieveulen van Governor met veel uitstraling en een sterk ondertreden achterbeen kon de goedkeuring van de commissie wegdragen. Een hoogbenig hengstveulen van Hernandez TN met veel ras en een lichtvoetige en manier van bewegen wist de selectiecommissie ook te overtuigen, alsmede een mooi donkerbruin merrieveulen met veel front van Blue Horse First Choice

De selectiecommissie werkt achter de schermen dus hard aan de opbouw van een bijzonder portefeuille met daarin de toppers van toekomst: genetisch interessant, met een sterk exterieur en natuurlijke drie fantastische gangen. Zo staat de organisatie voor één ding altijd garant: 't is interessant bij Midden-Nederland! 

De selectiecommissie blijft op zoek naar die toppers van de toekomst. Hebt u er één? Geef uw veulen(s) dan snel op! U kunt ze hier aanmelden.  De selectieroute wordt binnenkort bekend gemaakt, de datums zijn al wel vastgelegd (6, 7, 12, 14 juni en de VWAV fokdag op 24 juni). In overleg kan de selectiecommissie ook bij u thuis komen selecteren, neem daarvoor contact op. 

Lees meer... →
24 apr 2017

Farzana (v.Ampère) wint subtop Werkendam

Vorige week werd er bij elitemerrie Farzana (v. Ampere) nog een embryo gespoeld van Don Olymbrio, vandaag stond de merrie onder Mara de Vries bovenaan op de uitslagenlijst van de subtop in Werkendam. De Vries debuteerde de talentvolle Farzana in de Lichte Tour en sloot de wedstrijd winnend af met 72,43%. Na hun zilveren medaille op de KNHS Indoorkampioenschappen was dit weer hun eerste wedstrijd, maar Farzana verblikte of verbloosde niet volgens De Vries.
“Tijdens het NK Indoor was Farzana al goed in vorm en die vorm kunnen we goed doorzetten. Ze steekt goed in haar vel en het is gewoon een heel kwaliteitsvol paard.” Samen met haar vaste coaches Coby en Marlies van Baalen, waar De Vries nu zeventien jaar werkt, maakte ze de afweging om ZZ-Zwaar óf toch Lichte Tour te gaan starten. “Afgelopen weekend heb ik met Marlies de Lichte Tour-proef een keer doorgereden en dat ging heel goed. Daarom hebben we voor de Lichte Tour gekozen. Ze is natuurlijk pas zeven jaar, maar loopt al met heel veel vanzelfsprekendheid door de proef. Dat vind ik echt wel bijzonder.”
 
Echte bijter
Ook De Vries kreeg, net als Kirsten Brouwer, te maken met onstuimige weersomstandigheden en een kijkerige baan in Werkendam, maar had hier geen last van. “Daar zit ik bij Farzana niet over in. Ze is heel erg op mij gefocust. Ze is wel heel scherp, het is echt een bijter, maar ondertussen is ze er altijd voor me.” Met Farzana wil De Vries ook focussen op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo deze zomer, maar eerst staat er nog een internationale wedstrijd in Compiègne op het programma, waar ze Farzana aan start zal brengen in de jonge paarden-rubrieken. “Ze gaat hier mee naartoe om ervaring op te doen. We willen ook mikken op het WK, maar het WK zelf is natuurlijk geen einddoel op zich in de opleiding.”
 
Farzana is een van de weinig merries die De Vries tot nu toe gereden heeft. “Nee, daar heb ik nog niet veel ervaring mee”, lacht ze. “Maar met Farzana heb ik geen issues. Volgens mij is het geen typische merrie-merrie hoor!” Naast de embryo die er vorige week bij Farzana is gespoeld, zal de merrie over een paar weken ook via ET een veulen van Johnson krijgen. “Ik ben heel blij dat Coby toen Farzana drie of vier jaar oud was, haar talenten al heeft gezien. Want niet iedereen geloofde toen in haar. Maar alles wat Coby in haar zag, komt er nu ook uit. Dat vind ik heel knap, en natuurlijk ben ik er ook heel blij mee dat ik haar nu mag rijden” vertelt De Vries, die Farzana nu een jaar onder het zadel heeft. Mede-eigenaresse Yvonne Termeer was er vandaag ook bij. “We beleven op die manier samen allemaal veel lol aan dit paard” besluit De Vries lachend.”
 
Bron: Paardenkrant / Horses.nl
Farzana Ampere NKkampioen2016 
Lees meer... →
18 apr 2017

Chaplin (v.Verdi) wint Grand Prix Mexico City

Martin Fuchs en de Verdi-zoon Chaplin wonnen eind januari al de Grote Prijs van CSI5* Zürich en gisteravond wisten ze op fenomenale wijze de Grand Prix van GCT Mexico City op hun naam te schrijven. 

De Zwitserse ruiter kocht Chaplin (Verdi uit Jaltha B elite sport-spr prest van Concorde, fokker G. Knoop uit Slootdorp) vorig jaar zomer van Leon Thijssen, nadat hij onder Jelmer Hoekstra al goede resultaten had geboekt. Martin Fuchs kocht hem zonder te proberen en had gelijk een rotsvast vertrouwen in de Verdi-zoon. Gisteravond liet het duo zien tot hele grote dingen in staat te zijn. In de eerste outdoor 5*-GP waaraan Chaplin aan de start verscheen, bleek hij direct onverslaanbaar. “Chaplin heeft alles gegeven en ik ben heel gelukkig met deze overwinning. Hij is van nature al heel snel dus ik besloot alle risico’s te nemen, ook omdat we geduchte concurrentie hadden in de barrage”, vertelt de 25-jarige ruiter. Hij verdiende met deze zege 175.000 euro en begint daarmee op een mooie voorsprong op de nieuwe ranglijst van de Longines Global Champions Tour.

Chaplin werd verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland in 2007. Onze volgende editie is 6 september, koop uw topper van de toekomst hier! 

Bron: KWPN 

eng

The Verdi TN - offspring Chaplin was bred out of Concorde mare Jaltha B elite sport-spr prest. In the summer of 2016 the super talent was purchased by Swiss rider Martin Fuchs, after success at the highest level with Jelmer Hoekstra and Leon Thijssen. Martin Fuchs bought Chaplin without a try-out, he immediately had tremendous faith in the horse. In September Chaplin contributed to the fifth title of Swiss National Champion in Fuchs' career. In January of 2017 the pair won the 5* Grand Prix of Zurich and in april they won the Longines Global Champions Tour 5* Grand Prix of Mexico City. A phenomenal performance by the young duo, that clearly indicates the massive future ahead of them. The 25-year-old rider commented: "My horse Chaplin gave his heart for me and I’m very happy. The competition was immense, but my horse is also very fast and I took all the risks." The victory earned him 175.000 dollars and a great start ahead in the new rankings of the Longines Global Champions Tour. 

VIDEO

FuchsMartin Chaplin LGCTMexicoCity StefanoGrasso-LGCT

17757521 1428382597181770 2866061794296409118 n

(C) Stefano Grasso / LGCT 

Lees meer... →
11 apr 2017

Selectie data bekend

De selectie data van 2017 zijn bekend, de route met bijbehorende selectieplaatsen wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. 

* Dinsdag 6 juni : ZUIDEN
* Woensdag 7 juni : NOORDEN
* Maandag 12 juni : ACHTERHOEK
* Woensdag 14 juni : MIDDEN
* Zaterdag 24 juni : VWAV Fokdag
* Dinsdag 27 juni : ZUIDEN

Lees meer... →
10 apr 2017

Zilver in ZZ-licht voor Farzana op Indoorkampioenschappen

Farzana zilver2017indoorAfgelopen weekeinde wisten Mara de Vries en Farzana (v.Ampère) de zilveren medaille op de KNHS Indoor Kampioenschappen in het ZZ-licht veilig te stellen. Een prachtige prestatie voor het duo, die afgelopen zomer al tot Nederlands Kampioen werd gehuldigd in de klasse Z2. De merrie werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland in 2010 aan Yvonne Termeer, die de merrie in mede eigendom heeft met Dressuustal van Baalen. Veulenveiling Midden-Nederland wil alle betrokkenen van harte feliciteren met dit prachtig resultaat! 

Lees hier meer informatie over deze merrie

eng

This weekend Mara de Vries and Farzana (by Ampère) claimed the silver medal at the KNHS Indoor Dutch Championships in the class ZZ-licht. An excellent performance by the duo, that was crowned National Champion last summer in the class Z2. The mare was bred by M.G.M. Gerner from Marienheem and sold at the Dutch Top Foals Sales Midden-Nederland in 2010 to Yvonne Termeer, who co-owns her with Van Baalen Dressage Stables. Dutch Top Foals Sales would like to congratulate everyone involved with this incredible result!

More information about this mare can be found here

Foto's (C) Yvonne Termeer

Farzana Mara indoor2017

Lees meer... →
07 mrt 2017

Dutch Top Foals joined Instagram

Volg Veulenveiling Midden-Nederland nu ook op Instagram! We zijn te vinden onder onze Engelstalige naam: @dutchtopfoals. Deze naam is geintroduceerd om onze zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten voor ons internationale publiek. Daarnaast is het een goede representatie van onze veilingcollectie: Nederlands gefokte top veulens, in zowel de spring- als dressuurrichting en niet te vergeten de Friese parels. Op social media zijn we tevens te vinden op Facebook, vergeet niet ons ook hier te volgen. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en updates over de veilingcollectie, selectiedata, maar ook winacties voor (VIP-)tickets! 

eng

The Dutch Top Foals Auction joined Instagram! Find us @dutchtopfoals and follow us for the latest news and updates! We can also be found on Facebook, so do not forget to follow us there as well. We'll keep you posted with the latest info on the foal collection, chances to win (VIP) tickets and more! 

Lees meer... →
06 mrt 2017

Topcommentaar voor Ibiza in Münster-Handorf

De vierjarige Asgard Ibiza (v.Desperado x Jazz; ger: Vasco Janke uit Jetseburg) ontving in het eerste deel van de sporttest voor vier- en vijfjarige hengsten in Münster-Handorf zeer goed commentaar en dit werd vergezeld door een prachtige eindscore van 8.73 op dag twee. De hengst werd van tevoren al door verschillende media getipt als geduchte deelnemer nadat hij onder andere op de Oldenburg keuring als publiekslieveling gold. De jury noemde de door Emmelie Scholtens voorgestelde vos een imponerende hengst en roemde zijn manier van presenteren. Constante hoge cijfers vielen hem ten deel, waarbij zijn krachtige galop er met een 9 positief uitsprong.

eng

The four-year-old Asgard Ibiza (Desperado x Jazz; owned by Vasco Janke from Jetseburg) received great comments from the jury in the first part of the sport test for four- and five-year-old stallions in Münster-Handorf. This was backed up by a solid score of 8.73 points on day two. In advance, the stallion was already tipped as one to watch after he was one of the public's favorites at the Oldenburg keuring last year. The judges called the by Emmelie Scholtens ridden chestnut an impressive stallion that knows very well how to present himself. His performance was awarded with solely high grades, where his powerful canter peaked at a 9.0. 

>> Lees verder voor het gehele verslag en video. /Click here for the full story and video

Lees meer... →
09 feb 2017

Nieuwe impuls voor Veulenveiling Midden-Nederland

Dirkreijne joop hk17 2Op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch heeft voorzitter Joop van Wessel namens het bestuur van Veulenveiling Midden-Nederland de heer Dirk Reijne mogen toevoegen aan de selectiecommissie. Reijne is al jaren een vertrouwde kracht bij het KWPN al jaren regio inspecteur in Zuid-Holland en Gelderland, maar is ook geen onbekende bij de Veulenveiling in Lunteren. Zo verzorgt hij tijdens de veiling de toelichting over de pedigrees van de veulens en gaf hij Midden-Nederland het vertrouwen om twee van zijn fokproducten te veilen.

Dirk Reijne kijkt uit naar de samenwerking : "Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Uiteraard heb ik voorheen ook met plezier bij andere veilingen gewerkt, maar dat is helaas gestopt. Toen Joop mij benaderde , heb ik deze kans graag aangenomen. Veulenveiling Midden-Nederland is geweldig opgezet op de nieuwe locatie in Lunteren. Het is een veiling met veel sfeer en het is duidelijk dat het gehele bestuur en selectiecommissie met volle overgave haar taken verricht. De gemoedelijkheid en correctheid die hierbij vanuit gaat, spreekt mij ten zeerste aan."

Dirk Reijne is zelf zowel in de spring- als dressuurfokkerij actief en hoopt in beide richtingen toekomsttalenten te selecteren. "We zijn natuurlijk op zoek naar de toppers van de toekomst: dus mooie veulens met veel uitstraling, een correct fundament, fijne basisgangen en zo veel mogelijk sport in de moederlijn."

Veulenveiling Midden-Nederland verwelkomt hun nieuwste topper en kijkt uit naar de samenwerking.

eng For English, click here. 

Lees meer... →
02 feb 2017

Tjibbe fan de Groenesteegh (v.Bartele 472) naar verrichtingsonderzoek

Het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek maakt zich elk jaar op  voor haar belangrijkste evenement, de jaarlijkse Hengstenkeuring. Onder toeziend oog van ruim aanwezig publiek mochten de jonge hengsten hun talenten showen. .

Cat no. 214, Tjibbe fan de Groenesteegh, een zoon van Bartele 472 uit een stermerrie van Doaitsen 420 (Fokkers B. Bulthuis en B .van Teeffelen te Wamel), is op de KFPS Hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De zwarte parel werd in 2014 verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland en bewijst maar weer eens wat een Friese toppers in Lunteren worden geveild. 

Veulenveiling Midden-Nederland feliciteert fokkers en eigenaren met dit eervolle resultaat!

Tjibbefangroenesteegh Bartele KFPSHK2017

Tjibbe fan de Groenesteegh (C) Digishots

Lees meer... →
14 jan 2017

Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL) wint Vrijspringen Oirschot

icelosprijs2017Vrijdagavond jongstleden vond de jaarlijkse competitie Vrijspringen Oirschot plaats in Manege 't Vierspan. Ook dit jaar was er veel animo, wat bleek uit het sterke deelnemersveld dat bijna 50 drie- en vierjarige springtalenten telde. Niemand minder dan Bert Romp beoordeelde de jonge paarden op techniek, afdruk, vermogen en algemene indruk. 

In de groep van vierjarigen kwam Knegt's Icelos (ex: Icelos Eickenrode) aan start. De eigenaren familie van Eerd kochten deze hengst aan op Veulenveiling Midden-Nederland in 2013. De Dakar VDL-zoon zag het levenslicht op Stal Eickenrode, van fokker J. van der Waaij uit Kootwijkerbroek.

Icelos wist vorig jaar al de tweede plek te bezetten, maar deed er dit jaar nog een schepje bovenop. Na eerst op overtuigende wijze de winst bij de vierjarigen te grijpen, leverde de score van 30.6 punten tevens het overall kampioenschap op. 

Bert Romp zei over Icelos: “Een ontzettend fijn paard, dat goed is ontwikkeld. Hij toont lengte, formaat en goede reflexen. Een veelbelovend paard voor de toekomst.” 

Icelos Oirschotkampioen2017klein

Foto (C) Ton Stappers, www.destapfotografie.nl

Lees meer... →
09 jan 2017

Jackpot (v.Arezzo VDL) naar KWPN Hengstenkeuring

Op de herkeuring van de eerste bezichtigingen in Ermelo werd vandaag ook Jackpot uitgenodigd voor het spektakel in Den Bosch. De bruine Arezz VDL-zoon werd gefokt door S. van Dellen uit Opende en verkocht via Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren. Jackpot is in eigendom van Van der Maat springpaarden uit Houten. 

eng

On the final day of the first round viewings in Ermelo, the stallion Jackpot was also invited to the KWPN Stallion Show in Den Bosch. The bay Arezzo VDL-offspring was bred by S. van Dellen from Opende and sold at the 2014 Foal Auction Midden-Nederland. Jackpot is registered to Van der Maat Springpaarden in Houten. 

16 JACKPOT 528003201406726, VB, SP, 07-06-2014, BRUIN
V. AREZZO VDL V. CHIN CHIN
M. URLOMA RP STB STER
V. MONTREUX M. NATOLOMA RP STB KEUR
MV. INDORADO KEUR -- LUCKY BOY XX PREF
FOKKER: S. VAN DELLEN, PARKWEG 9, 9865 VN OPENDE
GER.: VAN DER MAAT SPRINGPAARDEN B.V, FORTWEG 13, 3992 LX HOUTEN
IBOP RP M. S.7 D.7 G.7.5 GDP.14 ASP.7.5 STN.7 SVE.7 GSP.14 T.71
Lees meer... →
12 dec 2016

Ticket 2e bezichtiging voor Jiletton (v.Quality Time)

Op de vierde springdag werd vandaag de Quality Time-zoon Jiletton uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. De schimmelhengst werd gefokt door B.J. Huirne uit Beltrum uit een elite EPTM-spr merrie Ziletto (v.Voltaire) en in 2014 geveild op Veulenveiling Midden-Nederland. Jiletton is in eigendom van J. van Meever uit Meerkerk. 
 
Er was via de uitnodiging voor Entertainer-zoon Just so especiale (mv.Vittorio) nog een Veulenveiling Midden-Nederland tintje deze dag. De goedgekeurde Warrant-hengst werd in 2009 in Midden-Nederland geveild en heeft ook dit jaar weer een nakomeling in Den Bosch. 
 
222 JILETTON 528003201402965, VB, SP, 17-05-2014,
SCHIMMEL BRUIN GEB
V. QUALITY TIME V. QUANTUM
M. ZILETTO SP STB ELITE, EPTM-(SPR)
V. VOLTAIRE PREF M. MILETTO RP STB KEUR, PREF
MV. EKSTEIN -- CALETTO I
FOKKER: B.J. HUIRNE, SCHUURMANSWEG 7, 7156 SK BELTRUM
GER.: J. VAN MEEVER, GORINCHEMSESTRAAT 35, 4231 BE MEERKERK
STAT.TEST SP M. S.8.5 D.7 H/B.7 G.16 R.15 STN.16 SVE.8 I.8 RBH.7.5 ASP.8 T.78.5
Jiletton QualityTime1ebez
Foto (C) Jacquelien van Tartwijk
Lees meer... →
08 dec 2016

Jalando (v.Everdale) door naar Den Bosch

De Everdale-zoon Jalando heeft tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo een uitnodiging gekregen voor het vervolgtraject in Den Bosch. De donkere vos werd gefokt door A. Dijkstra uit Opende uit de keur IBOP-dr merrie Dolana (v.Vivaldi). Jalando werd in 2014 verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland en is in eigendom van Van Olst Horses uit Den Hout. 

eng

During the first round viewing in Ermelo, the Everdale-offspring Jalando has received an invitation for the KWPN Stallion Show in Den Bosch. The dark chestnut stallion was bred by A. Dijkstra from Opende out of the keur IBOP-dr mare Dolana (s.Vivaldi). Jalando was sold at Foal Auction Midden-Nederland in 2014 and is owned by Van Olst Horses. 

446 JALANDO 528003201401694, VB, DP, 20-04-2014, DONKERE VOS
V. EVERDALE V. LORD LEATHERDALE
M. DOLANA DP STB KEUR, IBOP-(DRES)
V. VIVALDI KEUR M. WOLANA DP STB STER
MV. HOUSTON KEUR -- GREGOR
FOKKER: A. DIJKSTRA, PROVINCIALEWEG 179, 9865 TA OPENDE
GER.: VAN OLST HORSES, TERHEIJDENSSPOOR 9, 4911 BW DEN HOUT
IBOP RP DP M. S.15 D.17 G. 17 SPL.8 H/B.8.5 R/B.8.5 ADP.8.5 T.82.5
Jalando Everdale1ebez
Foto (C) Jacquelien van Tartwijk
Lees meer... →
03 dec 2016

Jarlando (v.Arlando) uitgenodigd voor 2e bezichtiging

De voshengst Jarlando werd op de tweede dag van de eerste bezichtigingen dressuurhengsten in Ermelo doorverwezen naar de tweede ronde. De Arlando-zoon met extra voorhand en actieve draf werd gefokt door S.M.C. Bloem uit Ewijk en werd verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland. De hengst is in eigendom van A.P. Both uit Voorthuizen en J.J. van der Meulen uit Broek. 
eng
The chestnut stallion Jarlando was advanced to next round of the KWPN stallion viewings. The Arlando-son was bred by S.M.C. Bloem from Ewijk and sold at Foal Auction Midden-Nederland. The stallion is registred to A.P. Both from Voorthuizen and J.J. van der Meulen from Broek. 
 
 
320 JARLANDO 528003201401082, VB, DP, 08-04-2014, VOS
V. ARLANDO V. PADDOX
M. AKUNORA DP STB STER
V. GOODTIMES M. KUNORA RP STB STER
MV. FERRO PREF -- LECTOR KEUR
FOKKER: S.M.C. BLOEM, FICARYSTRAAT 5, 6644 KR EWIJK
GER.: A.P. BOTH, HUNNENWEG 30, 3781 NN VOORTHUIZEN
J.J. VAN DER MEULEN, IT NOARD 117, 8512 AD BROEK FR
Jarlando Arlando1ebez
Foto (C) Jacquelien van Tartwijk
Lees meer... →
02 dec 2016

Tjibbe fan de Groenesteegh en Timo R door naar 2e bezichtiging KFPS

De eerste bezichting van de KFPS hengstenkeuring vond afgelopen dagen plaats. Twee Friese hengsten die als veulen werden geveild op Veulenveiling Midden-Nederland zijn doorverwezen voor de tweede bezichting tijdens het grootste spektakel van het noorden: de KFPS hengstenkeuring in de WTC-expo in Leeuwarden van 12-14 januari 2017. 

De doorverwezen Friese hengsten betreft twee zonen van Bartele 472:
Cat no. 214, Tjibbe fan de Groenesteegh uit een stermerrie van Doaitsen 420 (Fokker B. Bulthuis en B .van Teeffelen te Wamel)  
cat no. 229, Timo R. uit een stermerrie van Beart 411 (Fokker: C. Reuvers te Dreumel). 

 

214

Tjibbe fan de Groenesteegh 17,5 1.66 Bartele 472 Stb Ster Doaitsen 420
229 Timo R.                                  18,5 1.66   Bartele 472 Stb Ster Beart 411
Lees meer... →
01 dec 2016

Driejarige Ibiza steelt de show op Althengstparade

De driejarige Ibiza (Desperado x Jazz x Contango) stal gisteren met Emmelie Scholtens de show op de Oldenburger Althengstparade in Vechta. De vos, die in Duitsland als één van de betere jonge hengsten wordt gezien en afgelopen jaar al 185 merries dekte, was het gesprek van de avond. Ibiza werd gefokt door Luc Boogert en in 2013 verkocht voor een recordprijs op Veulenveiling Midden-Nederland. De hengst is inmiddels goegekeurd bij het Oldenburg Verband en Hannover stamboek. Hoewel sinds vorig jaar in Duitse handen, heeft Emmelie Scholtens de hengst sinds dit najaar in training staan.  

eng

The 3-year-old Ibiza (Desperado x Jazz x Contango) was the highlight of the evening with Emmelie Scholtens at the Oldenburger Althengstparade show in Vechta. The chestnut stallion, who is viewed as one of the best young stallions and who has covered 185 mares this year alone, was the talk of the night. Ibiza was bred by Luc Boogert and sold at the 2013 Foal Auction Midden-Nederland for a record price. The stallion has been approved by Oldenburg Verband and the Hannover studbook. Although he was sold to a German owner last year, the stallion has moved in training with Emmelie Scholtens this autumn. 

Bekijk de video hier/Watch the video here. 

Ibiza foto Kathman

Lees meer... →
20 nov 2016

Isinaa (v.Zacharov) IBOP en elite predikaat rijker

Isinaa draagt vanaf vandaag het elite en IBOP-predikaat. Zij is een fokproduct van Jan Lutke Willink uit de Sina-stam van Mac Kinley en de KWPN-hengst Floris. Isinaa is een dochter van Zacharov TN en komt uit de 1.30m merrie Zisinaa elite IBOP-spr v.Corland. Op de stamboekkeuring behaalde de aansprekende merrie al 80 punten voor het springen en behaalde zo heel vlot het voorlopig keurschap. Na vandaag een goede IBOP te hebben afgelegd, werd zij gepromoveerd tot elite. Isinaa kwam als veulentje in de veiling bij Veulenveiling Midden-Nederland en is in eigendom van J.M. Breukink uit Brummen. 

Lees meer... →
28 okt 2016

Ibiza in training bij Emmelie Scholtens

De driejarige Ibiza (v.Desperado) komt in training bij Emmelie Scholtens. De voshengst, gefokt door Luc Boogert, werd in 2013 bij Veulenveiling Midden-Nederland voor maar liefst 72.000 euro verkocht. Vorig jaar kwam de hengst na goedkeuring bij het Oldenburg stamboek onder de hamer in de aansluitende veiling en werd voor 170.000 euro afgeslagen. De Duitse eigenaar Vasco Janke uit Jesteburg heeft de voshengst nu onder gebracht in training bij Emmelie Scholtens, die naar eigen zeggen erg blij is met haar nieuwe troef. Emmelie zal de hengst nu in alle rust gaan klaar maken om in 2017 onder andere deel te nemen aan de Pavo Cup. 

eng

The three-year-old Ibiza (s.Desperado) has moved in training with Emmelie Scholtens. The chestnut stallion, bred by Luc Boogert, was sold in the 2013 edition of Foal Auction Midden-Nederland for 72.000 euro. Last year the stallion went under the hammer in Vechta and was sold for 170.000 euro after its approval for Oldenburg. The German owner Vasco Janke from Jesteburg has now brought the stallion to Emmelie Scholtens for training, who says to be very happy with her new project. Emmelie will prepare the stallion for amongst others the Pavo Cup in 2017. 

Ibiza Emmelie geitenbeek

Foto (C) Esmee Gijtenbeek

Lees meer... →
03 okt 2016

Bekijk de aftermovie van Veulenveiling Midden-Nederland 2016

De veertiende editie was weer zeer geslaagd, lees hier het volledige verslag en bekijk de resultaten hier.  
De korte aftermovie is online , bekijk 'm snel via de volgende link: https://youtu.be/AfpEdRArTZo

eng

The fourteenth edition was a great success! Browse the results here: resultaten

The short aftermovie is now also online, watch it via the following link: https://youtu.be/AfpEdRArTZo

Lees meer... →
15 sept 2016

Galidos en Grenadier naar WK Lanaken

Woensdag zal het Wereldkampioenschap Jonge Springpaarden weer van start gaan op Stoeterij Zangersheide in het Belgische Lanaken. Nadat vorig jaar de KWPN-goedgekeurde hengst Entertainer een knappe zevende plek wist te behalen, is het dit jaar aan de eveneens als veulen op Veulenveiling Midden-Nederland verkochte vijfjarige Galidos met Mischa Evers en Grenadier Volo met Chloe Reynolds om een gooi te doen naar de titel. Galidos (v.Calido I), gefokt door H. Westerd te Daarle vertegenwoordigt de Nederlandse vlag, terwijl de Numero Uno-zoon Grenadier Volo (f: J. Lutke Willink uit Geesteren) de Britse kleuren draagt. Natuurlijk hopen we beide terug te zien in de finale!

eng

This Wednesday the World Breeding Jumper Championships for Young Horses will kick off at the Zangersheide estate in Lanaken (Belgium). Last year the KWPN-approved stallion Entertainer claimed an impressive seventh place in the finals, this year it is up to two other former auction foals: the five-year-olds Galidos with Mischa Evers and Grenadier Volo with Chloe Reynolds. Galidos (s.Calido I, bred by H. Westerd from Daarle) represents the Dutch flag, while the Numero Uno-offspring Grenadier Volo (bred by J. Lutke Willink from Geesteren) carries the colours of Great Britain. Hopefully we will see them both back in the final on Sunday!  

vdl-groep-boarding-vipmgf9223-medium

Lees meer... →
11 sept 2016

Veertiende editie Veulenveiling Midden-Nederland succesvol

Veulenveiling Midden-Nederland heeft vanavond haar veertiende editie beleefd. In een wederom sfeervol aangeklede hal van de prachtige accommodatie De Nieuwe Heuvel te Lunteren kwamen 60 rijpaardveulens en 5 Frieze veulens onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. Grote belangstelling zorgden voor gezellig drukke tribunes en volle VIP loges. Er was veel interesse vanuit Hongarije, Finland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk, maar uiteindelijk trokken voornamelijk de landgenoten aan het langste eind. Opvallend was de brede kopgroep bij de dressuurveulens, meerdere veulens wisselden voor meer dan 20.000 euro van eigenaar. De gemiddelde prijs bedroeg 8.050 euro.

El Capone-zoon Legend met 27.000 euro topper
Catalogus nummer twee zette meteen de stemming toen het werd afgeslagen voor 26.000 euro. Het betrof hier hengstveulen Leonardo AF (v.Desperado) die door L. van Aaken uit Wintelre werd gefokt. De topper van de veiling werd de bloedgemaakte Legend, een hengstveulen van El Capone uit een Painted Black moeder. Er werd zowel in de zaal als via de telefoon fanatiek meegeboden op het fokproduct van T.B. Hassink uit Zeewolde. De hamer klonk bij de prijs van 27.000 euro. LaBarron mocht als laatste in de ring verschijnen, dit For Romance-hengstveulen van L.M. Bergers uit Braamt liet zich in de presentatie al extra zien en had hiermee de nodige fans vergaard. De telefoonlijnen stonden ook hier roodgloeiend en ditmaal moesten de geinteresseerden in de zaal het toch afleggen aan de telefonisch bieder. LaBarron vertrekt voor 24.000 euro naar Duitsland. Bijna kwam de donkere Dream Boy-nakomeling Levinus (f: Fam Bevers uit Mortel) in Finse handen, maar hij werd voor 13.000 euro toch behouden voor Nederland. Toptalent Lucardo D'N Hop (v.Glock's Toto Jr., f: Dhr. A Pullens uit Waalwijk) werd afgeslagen voor 10.000 euro. 

De merries waren ook in trek, vijf dressuur gefokte merrieveulens werden geveild voor een bedrag boven de 10.000 euro. De Franklin-dochter Lufradin van topfokker Rene Franssen uit Boven-Leeuwen wisselde voor 16.000 euro van eigenaar. Luxurity (v.Grand Galaxy Win, f: Stal Horsemanship, Oud Gastel) werd voor 15.000 euro afgeslagen. Merrieveulen Lavendel Rose (v.Spielberg, f: Gebr. Bosch uit Luttenberg) werd verkocht voor 11.500 euro en verhuist samen met de buitengewoon interessant gefokte Lady Love (v.Ferro, f: H. Koers uit Wachtum) die 10.000 euro opbracht, naar eenzelfde nieuwe eigenaar. De Furst Romancier-nakomeling Laya Omie (f: L. de Kinkelaar uit Nieuwwehl) mag voor 11.000 euro naar een nieuwe stal vertrekken. 

Ustinov-zoon topper springveulens
De topper van de springveulens werd de Ustinov-zoon Lambrusco W (f: J.W. Wessel, Zwartebroek). De opvallende schimmel liet de teller stoppen bij 10.000 euro. De fraai gefokte Lady Chin Chin (v.Good Fellow VDL, f: J. Kappert uit Geesteren) volgde met 8.500 euro. De Grandorado-zoon Loeki uit een 1.35m springen merrie van Heartbreaker bracht 8.000 euro op. De jonge Eldorado van de Zeshoek-hengst bracht via Larcos (mv.Cantos, f: B. van Spijkeren uit Epe), die 7.500 opbracht, nog een nakomeling in deze veiling. 

Antje (v.Sipke 450) smaakmaker Friezen
De Friezen werden weer als vanouds voor een topgemiddelde van bijna 13.000 euro werden verkocht, waarbij geen enkel veulen beneden de 10.000 euro kwam. Sipke 450-dochter Antje van fokker G. Verhoeven uit Nistelrode was hierbij de absolute smaakmaker. Dit rassige veulen met topbewegingen zette een prijs van 15.000 euro neer. 

Veulenveiling Midden-Nederland bedankt alle medewerkers en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de veiling en de fokkers en kopers voor het vertrouwen. 

 

56b  El Capone x Painted Black

Veilingtopper Legend (v.El Capone)

Lees meer... →
07 sept 2016
Pagina 1 van 7